Pintér Sándor: Hét év alatt felére csökkent a közterületi bűnözés

Az idei és a jövő évi költségvetésben is több mint 1 milliárd forintot fordítanak a polgárőrök munkájára.

MN
2017. 06. 24. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos Polgárőr Nap és 6. Országos Lovas Polgárőr Szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán.

Az MTI beszámolója alapján a belügyminiszter hangsúlyozta, a polgárőrök szabadidejüket áldozzák fel a települések biztonságáért, egyebek közt vigyáznak a gyermekekre, és részt vesznek a határvédelemben is. Pintér Sándor hozzátette: az idei és a jövő évi költségvetésben is több mint 1 milliárd forintot fordítanak a polgárőrök munkájára, ami ötszöröse a 2010-es összegnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.