Placid atya és Hosszú Katinka is Budapest díszpolgára lett

Nyolcan kapták meg Tarlós Istvántól az elismerést, köztük Bács Ferenc, Fenyvesi Máté és Szinetár Dóra.

MN
2017. 06. 21. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lehető legszínesebb palettáról kerültek ki Budapest új díszpolgárai, hiszen köztük van a fél éve elhunyt Olofsson Placid atya és Hosszú Katinka is, aki éppen ezen a napon is sportdiplomáciai harccal hívta fel magára a figyelmet.

A távirati iroda tudósítása alapján a díszpolgári címeket át is adta Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

A cím új birtokosai a sport, a tudomány és a művészet követő közül kerülnek ki. Díszpolgári címet kapott Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő, Klinghammer István, földrajztudós, térképész, az ELTE korábbi rektora és Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező.

Az elismerésben posztumusz részesült László János, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke és Olofsson Károly Placid bencés szerzetes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.