Plakáttörvény: a héten összegyűlhetnek az ellenzéki szignók

Az Alkotmánybíróság még az ősszel megvizsgálhatja a beadványt.

MN
2017. 06. 27. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a héten aláírhatja az összes ellenzéki képviselő a Jobbik alkotmánybírósági beadványát a plakáttörvénnyel kapcsolatban – írja a Hír TV.

A párt országgyűlési képviselője a csatorna Reggeli járat című műsorában azt mondta, bíznak abban, hogy az Alkotmánybíróság még az ősszel megvizsgálja beadványukat. Lukács László szerint a törvény több ponton is alaptörvény-ellenes, ugyanis egyes pontokat kétharmados, nem pedig feles többséggel kellett volna elfogadnia a parlamentnek.

„Ez a beadvány ezen a héten remélhetőleg aláírásra kerül valamennyi ellenzéki párt által. Amint összegyűlik az 50 aláírás, úgy egyből az Alkotmánybírósághoz kerül megküldésre, terveink szerint minél hamarabb, de várhatóan ez csak az ősz folyamán fog megvalósulni. Nyilvánvaló, hogy az Alkotmánybíróságnak nem mi diktáljuk a tempót, de úgy gondoljuk, hogy a jogszabály, illetve az eset, a körülmény fontossága miatt mindenképpen úgy szükséges, és azt tartjuk helyesnek, hogy minél hamarabb foglalkozik vele az Alkotmánybíróság” – jelentette ki Lukács László.

Korábban megírtuk: aláírja az MSZP a plakáttörvény miatt készült jobbikos alkotmánybírósági beadványt, vagyis a Fidesz által az Országgyűlésen áterőltetett szabályozást mindenképpen vizsgálnia kell az Alkotmánybíróságnak (Ab). Nyakó István, a szocialisták sajtófőnöke még hétfő délután közölte a Magyar Nemzettel, hogy frakciójuk tagjai ellátják szignójukkal a dokumentumot. Az LMP már múlt pénteken jelezte támogatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.