Plakáttörvény: rendkívüli ülést kezdeményez a Fidesz

Kósa Lajos megkapta a felhatalmazást a párttól. Az a cél, hogy ezt a törvényt „valamilyen módon lezárják”.

MTI
2017. 06. 16. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1-en pénteken közölte: felhatalmazást kapott a Fidesztől, hogy kezdeményezze a rendkívüli ülés összehívását az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban. Kósa Lajos hozzátette: ennek az a célja, hogy ezt a törvényt „valamilyen módon lezárjuk”.

Mint a frakcióvezető felidézte, Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozását és az átlátható kampányfinanszírozás biztosítását célzó törvényt, és a képviselőknek hatvan napjuk van, hogy válaszoljanak az államfő észrevételeire. 

Úgy fogalmazott, érthető, hogy az államfő visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mivel a kétharmados paragrafusokat nem szavazták meg, csak azokat, amelyekhez feles többség kell, és a feles részek „csak a hatálybaléptetésről és a paragrafusok átszámozásáról szóltak”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.