Publicus: Botka beérte Orbánt

Hibahatáron belülire apadt a két politikus közötti különbség.

MN
2017. 06. 25. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága 1 százalékponttal 26 százalékra növekedett. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbiké 1 százalékpontot nőtt, és 11 százalékos – olvasható az MSZP-közeli Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásában, amelyben a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését vizsgálta a Vasárnapi Hírek megbízásából.

A június 9-e és 13-a között, 1008 fő megkérdezésével készített felmérés szerint Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, amely a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest összesen még 7 pontos visszaesés.

Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének népszerűsége a múlt hónaphoz képest 2 pontot csökkenve 41 pont. Ez januárhoz képest 1 pontos növekedés, viszont e változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor népszerűsége 2 pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest 5 pontos növekedés.

A Demokratikus Koalíció elnökének népszerűsége további 1 pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest 3 pontos csökkenést jelent Gyurcsány Ferencnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.