Rendbontásokat jósol őszre a Magyar Idők

A kormánypárti lap szerint Soros György áll a háttérben, aki állítólag hamarosan Budapestre jön.

MN
2017. 06. 02. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állami intézmények, ingatlanok, épületek elfoglalására készül ősszel a „Soros-hálózat”, amelynek célja, hogy zavart keltsen és destabilizálja az országot – írja saját, meg nem nevezett forrásból származó értesüléseire hivatkozva a Magyar Idők. A kormánypárti lap szerint „Soros György kottájából játszó ellenzéki csoportok” azért folyamodnak ehhez a módszerhez, mert „a kormányellenes tüntetésekkel nem sikerült megbontani a Fidesz–KDNP támogatóinak egységét”.

A Magyar Idők számos olyan véleményt, blogbejegyzést idéz az elmúlt évekből, amelyek szerint az Orbán-rendszert nem lehet demokratikus úton leváltani, és ezekből vonja le a következtetést, hogy „a választások közeledtével Soros alighanem arra készül, hogy összefogja és hatásosabb fellépésre sarkallja mindazokat, akik készek kiszolgálni őt”. Ehhez állítólag mindenekelőtt össze kell hangolnia az ellenzéki körök tevékenységét.

A kormánypárti lap az őszi akciók előszelének látja Soros csütörtökön megjelent cikkét is, amelyben azt írta: a demokráciát a népnek magának kell kivívnia, illetve a nyílt társadalomért ki kell állni. Soros szerint erősítik reményeit a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt, például a lengyel kormánnyal és a magyar „maffiaállammal” szembeszálló „ellenállási mozgalmak”.

„Erőszakos akciókra, durva provokációra – látszólag ad hoc – azonban már eddig is akadtak példák” – írja a Magyar Idők, amely ilyennek látja például a Momentum Mozgalom elnökének az Origo szerkesztőségében tett, ellentmondásos megítélésű látogatását, illetve azt, hogy Gulyás Márton aktivista és társa festékes flakont dobott a Sándor-palotára. 

A lap a legfajsúlyosabb bizonyítékként azt hozza fel, hogy információi szerint Soros György  „a közeljövőben Budapestre készül, a látogatás előkészítése gőzerővel zajlik”. Fontosnak tartja megjegyezni azt is, hogy a milliárdos üzletember „nagy valószínűséggel a patinás Gresham-palotában működő Four Seasons Hotel vendége lesz”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.