Rendőrökre támadtak Szentistvánon

Egy emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek.

MTI
2017. 06. 14. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt két férfi Szentistvánon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrök telefonon, névtelenül tett bejelentés alapján mentek intézkedni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település egyik házához, ahol egy „emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek”. A vigadók között egy jogerősen szabadságvesztésre ítélt és a büntetés letöltésének elkerülése céljából bujkáló, ezért körözött tizenkilenc éves fiatal is volt, aki azonnal a lakásba lépő járőrvezetőre támadt, megkísérelte ököllel megütni, majd elmenekült a helyszínről, és csak később, egy másik településen sikerült elfogni. Az intézkedő rendőrökre a férfi negyvenéves leendő apósa is rátámadt.

A járőrvezető az intézkedés során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, emiatt könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a fiatal férfit őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozza az előzetes letartóztatását, a másik férfi megkezdte szintén korábbi, jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését – közölte a vádhatóság.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.