Riasztás: heves zivatar és erős szél érkezhet

Több megyében jégeső is előfordulhat.

MN
2017. 06. 16. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében, valamint a fővárosban is másodfokú riasztásokat adtak ki a heves zivatar veszélye miatt péntek délután. Az ország többi részén  elsőfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

A zivatarokat erős széllökések kísérhetik, és nagyméretű jég is előfordulhat kis területre koncentrálódva.

Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a felhőszakadás miatt szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szombaton a záporok mellett zivatarok az északkeleti, keleti területeken fordulhatnak elő. A zivatarokat viharos szél, jégeső és lokálisan hulló nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.