Ritkaság: börtönbe küldték az állatkínzót

Állatkínzás miatt ítélték el a visszaeső baranyai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását.

MTI
2017. 06. 28. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barkaszi Attila, a bíróság szóvivője szerdán az MTI-vel közölte: a törvényszék kedden kihirdetett határozatában – felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét – a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható – tette hozzá.

A férfi a mázai házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül

elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről.

Tájékoztatása szerint az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el. Később a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat.

A kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba – tette hozzá a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.