Rogán-féle helikopterrel menekült Habony a reptérről

Azonnali hatállyal parancsolták Ferihegyre a pilótát.

MN
2017. 06. 17. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint lapunk megírta, illusztris vendégekkel a fedélzetén landolt egy magángép a ferihegyi repülőtéren. Az újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő, Bombardier Global–6000-es típusú luxusrepülőgépből Demján Sándor nagyvállalkozó mellett nem más, mint Habony Árpád, a miniszterelnök informális tanácsadója szállt ki. A fedélzeten volt Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

A kisgépes terminál kijáratánál a Magyar Nemzet és a Hír TV Célpont című műsorának stábja várta, hogy kijöjjenek a magángép utasai. Ehelyett rendőrök érkeztek, miután bejelentést kaptak, hogy „illetéktelen személyek” tartózkodnak a repülőtér parkolójában. Miután a rendőrök az operatőröket és a fotósokat hátrébb terelték arra hivatkozva, hogy magánterületen vannak, megjelent Demján Sándor, aki nem akart nyilatkozni, majd beült a rá váró Mercedesbe. Sallay András pedig egy BMW-vel távozott a helyszínről. Egyedül a Habony Árpádra váró Skoda Superb állt magányosan a parkolóban, de egy kis idő elteltével Habony testőre jelent meg csomagokkal a kezében, majd – Békés Balázzsal a fedélzeten – megkönnyebbülten hajtott el a helyszínről. Habony Árpád tehát nem mert kijönni az épületből, a helyszínen az látszódott, hogy a miniszterelnök tanácsadójára váró fehér ruhás hölgyet egy repülőtéri busszal szállították át egy másik terminálhoz a Repülőtéri Rendőr-igazgatóság irányába. Habony Árpád ugyanakkor kámforrá vált.

A Hír TV Célpont című műsorának stábja megpróbálta kideríteni, miként történhetett az, hogy Habony nem jött ki a terminál épületéből. Megtudták: a miniszterelnök informális tanácsadója helikopterrel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről a sajtó elől.

A Robinson–44-es gép pilótáját azonnali hatállyal parancsolta a munkaadója Ferihegyre. A munkaadó pedig nem más, mint a Fly-Coop, vagyis ugyanaz a cég, amelyik Rogán Antalt és családját tavaly októberben Nyírtassra szállította egy lakodalomba. A Fly-Coop más szállal is kötődik a kormányközeli üzleti körhöz: vezetője, Jakab Tamás az év elején közös céget alapított a kormány kedvenc biztonsági cégével, a Valton-Sec Kft.-vel – írja a Hír TV.

Egyébként nagy kérdés, hogy hol volt és mit csinált az illusztris társaság a Távol-Keleten. A Flightradar adatai alapján a gép Makaóból érkezett, információink szerint a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak Habonyék a Makaó mellett fekvő Hongkongban. A letelepedési kötvények legnagyobb hasznát a Hongkongban bejegyzett Hungary State Special Debt Management (HSSDM) fölözte le. Habár a kínai kötvényforgalmazási engedélyt nem ez a cég, hanem a Kajmán-szigeteken bejegyzett, hasonló nevű Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) kapta meg az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottságától még 2013-ban, a cég egyszerűen átadta a kereskedés jogát a HSSDM-nek. A legtöbb letelepedési kötvényt a kínaiak vették, az egész üzlet hasznának a 85 százaléka tehát a hongkongi cégnél landolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.