Soros a főgonosz a kormány új videójában

„Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” – üzeni a kormány új videója.

Pintér Bence
2017. 06. 30. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rádiószpotok és az új plakátok mellett tévéhirdetésekben is megjelenik a kormány új kampánya: a téma ezúttal is a migráció, illetve Soros György amerikai üzletember. A Vastagbőr blogra kikerült videó szerint „99% elutasítja az illegális bevándorlást”, utalva a legutóbbi nemzeti konzultáción kapott válaszokra.

Ezután Soros György arcát mutatják, akit a videó a „világ legbefolyásosabb milliárdosaként” azonosít, majd rögtön hozzáteszi, hogy Soros „támogatja az illegális bevándorlók betelepítését, és felszámolná a határokat”. „Ez felháborító!” – szögezik le a videóban, hozzátéve, hogy az általuk Sorosnak tulajdonított politika „tönkretenné Magyarországot”. „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” – zárul a videó.

A kormány köztéri plakátokon is hirdetni fogja a fenti üzenetet, miközben a Jobbik plakátkampányára reagálva éppen a napokban fogadták el azt a törvényt, ami megtiltja a plakátolást más politikai szereplőknek kampányidőszakon kívül. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ellenzéki pártok vetették el, hogy a kormány kampányai is a szabályozás alá essenek, így a továbbiakban is élni fognak ezzel az eszközzel. „Annyiban új helyzet a mostani, hogy most már minden szereplőre egyenlő feltételek vonatkoznak ezen a téren” – mondta.

Az Átlátszó szerint a kormány csak áprilisban 4,2 milliárd forintot költött el az azóta leállított „Állítsuk meg Brüsszelt!” kampányra. Már ebben a kampányban is Soros György volt az egyik kormány által meghatározott főgonosz, akkor azt olvasták a fejére, hogy az üzletember alapítványai által is támogatott, jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság pert nyert két menekült ügyében a magyar állam ellen Strasbourgban. Azóta a kormány egyébként elfogadta azt a civilekre vonatkozó törvényt, ami kötelezővé teszi, hogy a civil szervezetek feltüntessék, ha külföldről finanszírozzák őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.