Szelényi Zsuzsa kilép az Együttből

Állítólag nyomást gyakorolt rá a párt, hogy szavazza meg a Fidesz plakáttörvényét.

MN
2017. 06. 23. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lemondok az Együttben viselt politikai tisztségeimről, és kilépek a pártból” – jelentette be Szelényi Zsuzsa, az Együtt elnökségi tagja és országgyűlési képviselője pénteken a Facebook-oldalán.

A képviselő hangsúlyozta, az elmúlt öt évben folyamatosan azon dolgozott, hogy létrejöjjön egy „újszerű, centrista mozgalom”, az Együttben fő szószólója volt ennek az iránynak. Nehezen hozta meg döntését, de mint videoüzenetében fogalmazott: „jó ideje nem tudok lelkesedni az Együtt akcionista megnyilvánulásaiért. Idegen tőlem a botrányszerű politizálás”.

A „közös küzdelem eddig túllendített a kétségeimen” – közölte Szelényi. Ezen a héten azonban elmondása szerint nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt. Erre pedig nem volt hajlandó, így a távozás mellett döntött.

Híveit biztosította arról, hogy országgyűlési képviselőként továbbra is azon fog dolgozni, hogy Magyarországon helyreálljon az alkotmányos rend, képviselni fogja a nők jogait, és a gyermekek jogaiért is ugyanúgy fog küzdeni, ahogy eddig tette.

Az Együtt közleményben reagált a képviselő lemondására. Azt írták: „az Együtt elnöksége tudomásul veszi Szelényi Zsuzsanna pártból való kilépését”. Leszögezték, „az Együtt soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomást senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.