Szigetvári feljelenti Toroczkaiékat a menedékkérők földre fektetése miatt

„A magyar rendőrség teljesen tétlennek mutatta magát az ügyben” – fogalmazott.

MN
2017. 06. 26. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Toroczkai Lászlónak, Ásotthalom polgármesterének, a Jobbik alelnökének szabadcsapatai törvénytelenül jártak el, mikor hazánkba a genfi konvenció szerint jogszerű menedékkérőként érkező embereket kényszerítettek a földre rendőrségi intézkedés nélkül” – írta közleményében Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke. Hozzátette: csoportosan elkövetett önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

„A magyar rendőrség teljesen tétlennek mutatta magát az ügyben, pedig a képeken nem természetes pózban, hanem fenyegetés hatására elfoglalt, megadó testtartásban láthatóak a menedékkérők. Jelenleg még ismeretlen, hogy milyen fenyegetés hatására foglalták el a menedékkérők ezt a testtartást” – fogalmazott.

Szigetvári kiemelte: sem a Fidesz-kormány által tétlenül eltűrt szélsőjobboldali szabadcsapatoknak, sem pedig az ásotthalmi mezőőröknek nincs joguk arra, hogy bárkinek is a genfi konvenció által biztosított menedékkérői jogait korlátozzák, hiszen ők is emberek, akik ráadásul okkal menekülnek hazájukból, és közülük csak a hatóságoknak áll jogukban kiválogatni a nem jogszerű menedékkérőket, akiket pedig ki kell utasítani.

Mint megírtuk, Toroczkai László saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a faluban létrehozott mezőőrség menekültek egy csoportját fogta el, és fektette le a földre.

A politikus posztja szerint a menekültek egy ásotthalmi tanyára próbáltak betörni, miután átjutottak a dupla határkerítésen. „Átvágják, de létrát is használnak, és valami oknál fogva nem ért oda időben a határvonalat őrző rendőrség.” Behatoltak, írta, hozzátéve: „nem tudták azonban, hogy a mi mezőőrségünk mindig éber. A képek a velük való találkozást követően készültek. Ma már Szerbiában vannak”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.