Tarlós: A fővárosnak sem jó, ha túlságosan erősködök

„Azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi” – jegyezte meg a 3-as metró felújítása kapcsán a főpolgármester.

MN
2017. 06. 30. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy borzalmasan elavult létesítményt próbálunk megnyugtató állapotba hozni” – mondta Tarlós István a 3-as metróval kapcsolatban a HVG.hu-nak. A főpolgármester hozzátette, „itt volt húsz orosz mérnök a hétvégén, kiderült, hogy két optikai kábelt rosszul kötöttek össze, és ez okozta az ajtónyitást álló helyzetben. Nagyon reméljük, hogy ez most meg fog szűnni”. Egyben elnézést kért a budapestiektől, amiért bosszúság érte őket, és kiemelte, azon fáradoznak, hogy balesetmentes állapotokat biztosítsanak.

Hozzátette: nem olyan hibákról van szó, amelyek súlyosak vagy kikerülhetetlenek. „Most érthető módon az utazóközönség egy része bosszankodik, de hátha a többség belátja, hogy a javát akarjuk.”

Tarlós István kiemelte, olyan helyzetbe kerültek, hogy valamit tenni kellett. „Már 2010-ben 35 éves volt a metró, vagy hagytuk volna tovább rohadni az egészet, vagy – mivel a kormány csak felújításra engedélyezett hitelt – elfogadhattuk ezt a megoldást. Kezdeményeztük, meg is írtuk, hogy új szerelvényeket javaslunk. Azt, hogy erre miért nem volt lehetőség, ne tőlem kérdezze” – mondta.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a kormány miért nem kíván több pénzt adni a metrófelújításra, a főpolgármester leszögezte: nincs felhatalmazva arra, hogy a kormány nevében nyilatkozzon. „Ez a kormány és ez a városvezetés, ha szigorúan nézi a tényeket, többet megvalósított hét év alatt Budapesten, mint korábban bárki bármikor” – emelte ki.

Tarlós úgy érzi, az ügyben elmegy a falig. „Bizonyos arányokat tartanom kell a város érdekében is, illetve azért, mert ha nem vagyok is párttag, egy gondolkodói körhöz tartozunk. Ha túlságosan erős érdekérvényesítést próbálok meg, az lehet, hogy a városnak sem jó” – vélekedett.

Kitért arra is: nekik arról kellett dönteniük, hogy egyáltalán fel merjenek-e szállni majd arra a 3-as metróra vagy ne. „Lehet ilyeneken szórakozni, hogy legyen klíma, azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi is” – jegyezte meg a főpolgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.