Tarlós: Már nem érdekel, hogy az állam mit ad és mit nem ad

Ha a főváros pénzmaradványából kiegészíthetik a szükséges fedezetet, akkor fel tudják újítani a 3-as metróvonalat.

MTI
2017. 06. 13. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István kijelentette, ha felhasználhatják a főváros pénzmaradványát a fedezet kiegészítésére európai uniós szankció nélkül, akkor „egészen biztosan senki a világon nem tudja megakadályozni, hogy ezt a metrót felújítsuk”.

Fedezet nélküli kötelezettséget ezután sem vállalnak, alátámasztatlan ajánlatokat ezután sem fogadnak be, de az alátámasztható és elfogadható ajánlatokat finanszírozni tudják – tette hozzá.

A főpolgármester úgy fogalmazott: „engem már nem érdekel, hogy az állam mit ad és mit nem ad, ( ) ki milyen kommunikációt alkalmaz. Ennek a városnak a sorsáért a politikai felelősséget nekem kell viselnem, és ezt a munkát a város el fogja végezni”.

Tarlós István kitért arra is, hogy a metrószerelvényeket 2018 folyamán kicserélik, az alagút felújítása pedig 2020 előtt megtörténik, ezért – mint mondta – „a balesetmentes közlekedést szavatolni lehet a ciklus folyamán”. Ezt több mint életszerű feltételezni – fűzte hozzá.

Tarlós István ügyetlen és rosszindulatú fikciónak nevezte, hogy a Bálna Budapest értékesítéséből akarnák fedezni a 3-as metró felújítását. Kijelentette: a Bálna eladása még szélsőséges esetben sem fedezné a most hiányzónak látszó összeget. Elmondta, kétségtelenül igaz, hogy a Bálna értékesítésében elvileg gondolkodik a városvezetés, de az eladásról a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén még nem lesz döntés.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén rendeletmódosítással csökkentheti a fővárosban szervezett futóversenyek számát, Tarlós István azt mondta: a döntéshozók többsége úgy ítélte meg, hogy lassan teljesen kiszámíthatatlanná és anarchikussá váltak bizonyos rendezvények, köztük a futórendezvények is.

Az útlezárások és forgalomterelések a csaknem kétmilliós városban a lakosság túlnyomó többségét tervezhetetlen és meglepő szituációkba keverte – közölte a főpolgármester. Tarlós István azt mondta: egyetért a javaslattal, amely szerintük „arányos álláspontot” képvisel.

A főpolgármester szólt arról is, hogy várhatóan másfél év múlva Budapest száz százalékban csatornázott lesz.

Megemlítette, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán nem dönt a szmogrendelet módosításáról, várhatóan szeptemberben születik határozat az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.