Tarlós: Ne a zöldségárus nyilvánítson szakvéleményt a Római-partról

Néha dől a butaság a közvélemény elé – fogalmazott a főpolgármester a Hír TV műsorában.

MN
2017. 06. 16. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A metrófelújítás fedezete megvan, és két szakaszra értelmezhető ajánlat érkezett – mondta Tarlós István a Hír TV Newsroom című műsorában. A főpolgármester úgy vélekedett, a baj az, hogy a tényekről sokszor megfeledkeznek, a vágyakat kommunikációs formákba öntik és „dől a butaság néha a közvélemény elé”.

Kiemelte, hogy minden alapot nélkülöznek a Demokratikus Koalíció állításai arról, hogy még mindig hiányzik a fedezet a 3-as metró felújítására.

„Van több mint 30 milliárd forint pénzmaradványunk. Ezt a Gy. Németh hölgy hiába kereste az elfogadott költségvetésben, mert akkor a pénzmaradvány mértéke még nem volt ismeretes. Azóta Bagdy főpolgármester-helyettes úrék ezt kiszámították. Ez több mint 30 milliárd forint. Én ehhez nem engedek nyúlni, ha bárki akarna, nem tudok róla, hogy akarja egyébként, azt megvétóznám, vagyis a metrófelújítás fedezete megvan” – fogalmazott a főpolgármester.

Hozzátette: érvényes megállapodásuk van a kormánnyal 137,5 milliárd forintról, ebből egyoldalúan sem tudnának kilépni, ha akarnának, de nem is akarnak. „Ehhez jön a mi több mint 30 milliárd forintos pénzmaradványunk” – jegyezte meg. Tarlós kijelentette, hogy mindenféle próbálkozás és „handabanda” ellenére sem tudná senki megakadályozni a megvalósítást, ha felhasználhatják a pénzmaradványt uniós szankció nélkül. A kivitelezés szeptember végén kezdődhet meg és 2020 első negyedévében érhet véget – közölte a főpolgármester.

Tarlós István a beszélgetés végén utalt arra, hogy a Hír TV műsorában az LMP-s Csárdi Antal azt mondta, hogy döbbenetes kockázatokat jelent a parti nyomvonalon tervezett gát a Római-parton. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy számos szakvélemény van, erre „behívják ide” azt a Csárdi Antalt, aki zöldségárus a piacon, és „tudományosan minősíti ezt a szakvéleményt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.