Távoztak a revizorok a Mahirtől, de még visszatérnek

Kevés számukra érdekes anyagot találtak az adóellenőrök a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó plakátcégeknél.

MN
2017. 06. 15. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jóval kevesebb anyagot vittek el a NAV ellenőrei csütörtökön a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó plakátos cégek irodáiból, mint a fegyveres pénzügyőrök a hét elején. A három civil ruhás revizor a Mahir Cityposter Kft. mellett az anyacég Mahirnél és a Publimont Kft.-nél is vizsgálódott.  

Puskár Anett, Mahir tanácsadója a Magyar Nemzet online-nak elmondta, a hétfői razzia során 1100 oldalnyi iratot vittek magukkal a pénzügyőrök, most a revizorok viszont csupán százötvenet, holott ők lényegesen hosszabb időszak iratait vizsgálták át. 

Az adóhatóság munkatársait kifejezetten az úgynevezett last minute szerződések érdekelték, ezek azokra a plakáthelyekre vonatkoznak, amelyeket senki sem kötött le előre, így utolsó pillanatban bocsátották a megrendelő rendelkezésére. A Jobbik plakátjai is ilyenek.

A vizsgálat a 2016. január elejétől a 2017. május végéig tartó időszakot érinti, vagyis – szemben az időben korlátozott megbízással érkező fegyveresekkel – a párt szerződéseit is tudják elemezni. 

A tanácsadó leszögezte: a cégek szabályosan és törvényesen működnek, ezért természetesen minden kért iratot rendelkezésre bocsátanak, ugyanakkor a vizsgálat koncepciós jellegére utal, hogy a sajtó egy része már a múlt héten megelőlegezte a még el sem indult ellenőrzések végeredményét, a csütörtökre bejelentett revizori látogatást pedig példátlan módon megelőzte a fegyveres pénzügyőrök hét eleji megjelenése.

A revizorok késő délután távoztak a cégtől, de tájékoztatásuk szerint a vizsgálat ezzel nem zárult le, még visszatérnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.