Tikkasztó hőségre kell készülnünk

Csaknem az egész országra figyelmeztetést adtak ki.

MN
2017. 06. 27. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy északkeleti megye kivételével az egész országra – Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós hőség veszélye miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által közölt adatokból.

A középhőmérséklet az északi hegyvidék térségét leszámítva sok helyen elérheti a 25 fokot. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 34 fok között valószínű, késő este 23 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ előrejelzése szerint a változó vastagságú fátyolfelhőzet és a délután képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Az Északi-középhegységben és a nyugati határnál lehet csak futó zápor, egy-egy zivatar, egyébként nem lesz csapadék. Megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a déli szél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.