Tiltakozik a Fidesz Soros brüsszeli beszéde miatt

A magyar származású amerikai üzletember maffiaállamnak nevezte Magyarországot.

MN
2017. 06. 02. 10:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz tiltakozik a brüsszeli testület „már a formára sem adó”, az uniós közösséget szétverő magatartása ellen, és választ vár a bizottságtól, valamint a rendezvényen részt vevő biztostól, hogyan fordulhatott ez elő – mondta az MTI tudósítása alapján Gulyás, hozzáfűzve, hogy „tegyék egyértelművé, ez a fajta fellépés elfogadhatatlan”.

„Hogyan kívánja a bizottság érvényesíteni az egyenlő mércét Magyarországgal szemben, ha ilyen tűrhetetlen megnyilatkozásoknak ad teret?” – tette fel a kérdést a fideszes politikus.

Gulyás Gergely szerint Soros György olyan politikát akar felépíteni és brüsszeli támogatással érvényesíteni, amelynek célja migrációügyben a magyar kormányzati álláspont megváltoztatása, hogy Magyarország se legyen akadálya az EU migránsbarát politikájának.

A politikus jelezte: Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt is Brüsszelben tárgyalt, és azzal a Frans Timmermans európai bizottsági alelnökkel, valamint Gianni Pittella szociáldemokrata frakcióvezetővel találkozott, akik többször elmondták, hogy nem akarnak kerítést látni a magyar határon, a migránsok befogadásával kapcsolatban pedig többször ultimátumot adtak Magyarországnak.

Arról sem lehetett hallani, hogy Botka László felszólalt volna a kötelező betelepítési kvótával szemben – tette hozzá a frakcióvezető-helyettes, úgy fogalmazva: joggal lehet következtetni arra, hogy ha Botka László kormánya vezetné Magyarországot, akkor elfogadná a kötelező kvótákat.

Azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette az Egyesült Államok kilépését a párizsi klímaegyezményből, Gulyás Gergely kérdésre úgy foglalt állást: a Fidesz sajnálatosnak és nem a jövőt szolgáló döntésnek tartja az elnök elhatározását, amelynek súlyos következményei vannak, mert az Egyesült Államok, a világ legerősebb gazdasága nélkül lényegesen kisebb lesz az ereje a klímaegyezménynek. „Komoly sebet ejtett” a párizsi egyezményen az amerikai döntés – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.