Tizenegy tagúra bővítené a visegrádi négyeket a Jobbik

Együttműködéssel lehetne elérni, hogy minden közép-kelet-európai a saját hazájában boldogulhasson.

MN
2017. 06. 21. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyöngyösi Márton szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója alapján emlékeztetett: Magyarország júliustól egy évre átveszi a V4-ek elnökségét, és emiatt a hét elején Orbán Viktor miniszterelnök is Varsóban tárgyalt. Az ellenzéki politikus bírálta, hogy a kormányfő szavai alapján a magyar elnökség prioritásai kimerülnek a migráció problémájának kezelésében.

„Ez egy fontos kérdés, de jól mutatja, hogy a miniszterelnöknek és a Fidesznek semmiféle távlati víziója nincs a közép-kelet-európai együttműködésről. Az elvándorlás, az alacsony bérek és az elszegényedés ugyanis lehet, hogy még a migrációnál is nagyobb problémát okoznak” – idézte a magyar állami hírügynökség az ellenzéki politikust.

Gyöngyösi felhívta a figyelmet, hogy a hét elején pártjuk elnökével, Vona Gáborral együtt szintén Varsóban jártak, ahol a Szolidaritás 80 nevű szakszervezettel átbeszélték, a következő egy évben milyen gyakorlati lépéseket kellene tenni az európai bérunió megvalósításáért. Hozzátette, véleményük szerint a visegrádi együttműködésnek is meg kell újulnia, hogy ne csak kormányok közötti együttműködést jelentsen, hanem legyen parlamenti dimenziója is.

Gyöngyösi Márton kijelentette, a célok érdekében a V4-eket is ki kellene bővíteni, mert a térség 11 tagállamának együttműködésével el lehetne érni, hogy minden közép-kelet-európai ember a saját hazájában tudjon boldogulni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.