Több száz ápoló hagyta el Magyarországot egyetlen év alatt

Nem csak az IKEA vonzó, külföldre is tömegesen mennek az egészségügyben dolgozók.

MN
2017. 06. 22. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 486 egészségügyi szakdolgozó kérte ki tavaly első alkalommal azt a hatósági bizonyítványát, amely a külföldi munkavégzéshez szükséges – árulta el Rétvári Bence. Az államtitkár egy írásbeli kérdésre válaszolt, a DK-s Oláh Lajos kérdezte meg, hogy miként kívánja megállítani a kormány a nővérek számának csökkenését – írja a Hvg.hu.

Válaszában kitért arra is, hogy 2013 óta tart az elvándorlók számának csökkenése, abban az évben 568-an kérték a papírjaikat. Ez a szám azokat jelenti, akik először kapnak külföldi munkához szükséges iratokat, vagyis az azóta eltelt négy évben nagyjából kétezren mehettek el az országból. Azokról nincs statisztika, akik nem külföldre mennek, hanem például a szomszéd IKEA-ba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.