Több százezres étterem számlák a Váci utcában, nyomoz a rendőrség

Az egyik vendég 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Kuslits Szonja
2017. 06. 11. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Váci utcai pubban egy koreai férfinak a fogyasztását követően 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a turistánál nem volt ennyi pénz, elkérték a férfi útlevelét, bankkártyáját, és egy pénzautomatához kísérték annak érdekében, hogy a „fogyasztás” összegét kifizesse.  

Ugyanezen a helyen, hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak ki jóval a fogyasztott érték feletti összeget. Az adatok szerint az egyik vendég például 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért. Az okozott kár összesen meghaladja a 3 millió forintot – közölte a Police.hu.

A belvárosi rendőrök a külföldi turisták fogyasztás utáni túlszámlázása miatt akcióztak június 10-én, mely során 13 embert előállítottak. A bűnszövetségben működő csoport a túlszámlázással legalább 3 millió forint plusz bevételre tett szert – közölte a Police.hu.

Az ellenőrzés során a rendőrök tetten is érték az alkalmazottakat,  amint  két turistánál jóval az általuk ténylegesen fogyasztott érték felett számláztak.  

Elfogásukat követően a tulajdonost és a 12 alkalmazottat előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd a nyomozók négy férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra is – közölte a Police.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.