Tovább drágul a nem létező gödöllői uszoda

Plusz egymilliárdot szán a kormány a Gödöllőre tervezett uszodára, amit 2014 óta nem sikerült megépíteni.

Koncz Tamás
2017. 06. 14. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta várnak a gödöllőiek arra, hogy uszoda nyíljon a településen. A kormány először 2014-ben ígérte meg, hogy egy 50 méteres medencéjű, 1000 fős letátóterű, tanmedencével is ellátott versenyuszodát építenek az Ady Endre utcában, de azóta egy kapavágást sem ejtettek a korábban önkormányzati tulajdonú területen. Nem készült el az önkormányzat saját tervezésű, 33 méteres medencéje sem.

Ez azonban nem gátolja meg, hogy a Nemzeti Sportközpontok uszodaprojektje dráguljon: egy 2014-es rendelet szerint a fejlesztési tárca 3,65 milliárd forintot különített el erre a célra – igaz, az Indexnek később csak egy 3,2 milliárdos, NSK-val kötött szerződésről beszéltek.

Akárhogy is, az összeg kevésnek tűnhetett, mert a legfrissebb, június 14-ei Magyar Közlönyben hozott kormányhatározat már 4,665milliárd forintban határozza meg az uszodaépítés költségeit, 1,1 milliárddal emelve a tétet.

A beruházás a kormányzati tervek szerint valamikor 2018-ban készülhet el – kérdés, hogyan, amikor a Nemzeti Sportközpontok honlapján még csak a látványtervek szerepeltek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.