Trump klímapolitikája ellen tüntettek Budapesten

Százan tiltakoztak az amerikai nagykövetség előtt.

Ambrus Vilmos
2017. 06. 05. 21:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy száz ember demonstrált hétfő este Budapesten, az amerikai nagykövetség Szabadság téri épülete előtt. A tiltakozók azért gyűltek egybe, hogy kifejezzék nemtetszésüket, mivel Donald Trump amerikai elnök a múlt héten bejelentette: országa felmondja a 2015-ben aláírt párizsi klímaegyezményt.

A tüntetésen mások mellett beszédet mondott Szél Bernadett, az LMP társelnöke és frakcióvezetője, aki felszólalásában Orbán Viktor áhított barátjának nevezte az amerikai elnököt. Az ellenzéki politikus kijelentette: klímaváltozás igenis van, veszélyes, és ha a döntéshozók hülyeségeket csinálnak, azzal felforralják a bolygót, és megölik saját gyerekeiket.

Szél Bernadett szerint Donald Trump a klímaegyezmény felmondásával gyakorlatilag hadat üzent a Földön minden életnek. „Azzal, amit Trump tett, gyakorlatilag megtámadta a bolygót, és megtámadta az életet” – hangsúlyozta beszédében az amerikai elnök felelősségére utalva az LMP politikusa, aki a zöldgazdaság és a zöldpártok működésbe lendülése mellett is szót emelt.

„Hogyan jutott ide a világ legbefolyásosabb demokráciája, hogy nyíltan halálra meri ítélni a bolygót? Nyíltan azt meri mondani, hogy nem érdekli az unokáinak meg a dédunokáinak a sorsa” – fogalmazott Puzsér Róbert független újságíró. Szerinte a klímaegyezmény felmondása nem Donald Trump és az amerikai republikánusok hibája, hanem rendszerhiba. 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.