Üdülési joggal vertek át embereket, büntetett a GVH

Régi üdülési jogot lehetett újra cserélni, először azonban az újat kellett megvásárolni.

MTI
2017. 06. 27. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Dinasztia Wellness Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, ezért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a cégre.

A cég ajánlataiban valótlan állításokat tett: azt üzente az üdülési joggal már rendelkező fogyasztóknak 2012 novemberétől, hogy meglévő üdülési jogaikat eladja, amelynek feltétele egy új üdülési jog megvásárlása. Az ajánlat szerint az újonnan megvásárolt üdülési jog értékesítését belátható időn belül vállalták, ezzel viszont olyan helyzet alakult ki, hogy egyesek két üdülési jogot is kifizettek, azonban csak az újonnan vásárolt üdülőben tudták érvényesíteni, a régi összegét pedig csak később kapták vissza. A GVH szerint a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.