Ügynökmúlt: ismét Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke

A Hvg.hu szerint a május 31-én tartott közgyűlésén jelentették be, hogy a felügyelőbizottság bizalmat szavazott Lehelnek.

MN
2017. 06. 02. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzetben Lukács Csaba írt először arról, hogy Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke Filozófus fedőnevű ügynökként tevékenykedett az előző rendszerben. Mint Lukács Csaba feltárta, az evangélikus lelkészt a 80-as évek elején szervezték be titkos megbízottként, de már a hetvenes években képbe került a szolgálatoknál. BM-es kartonja szerint eszmei-politikai meggyőződése miatt szervezték be, a folyamat gyorsan ment, az együttműködést szívesen vállalta. 

Lehel ügynökmúltja leleplezését követően felfüggesztette elnök-igazgatói tevékenységét. Május negyedikén elismerte, hogy együttműködött a kommunista állambiztonsággal.

A Hvg.hu szerint a felügyelőbizottság a felfüggesztett elnökről a következő döntést hozta: „a munkáltatói jogkör gyakorlójaként, a 2017. május 15-én lezajlott ülésén egyhangúlag felkérte az elnök-igazgatót, hogy a segélyszervezet törvényes működésének biztosítása érdekében vonja vissza tevékenységének felfüggesztését, és térjen vissza elnök-igazgatói feladatainak ellátásához. Ez 2017. május 15-én megtörtént.” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.