Új országos szervezetet alapított Farkas Flórián

Idén január 12-én alakult, a Lungo Drom székhelyére jegyezték be.

MN
2017. 06. 23. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A RomNet birtokába került bírósági dokumentumok szerint Farkas Flórián a Lungo Drom székhelyére jegyeztette be új szervezetét, Roma Integrációért Országos Szövetség (RIOSZ) néven.

Az Egyesület idén január 12-én alakult, a bíróság pedig 2017. április 10-én jegyezte be a szervezetet.

Az egyesület célja a hivatalos dokumentumok szerint: „A magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása.” 

„A szervezet tevékenyen részt vesz a roma identitás erősítésében, továbbá fellép a cigányság hátrányos és jogellenes megkülönböztetés ellen. A szervezet kapcsolatot tart roma nemzetiségi önkormányzati képviseletekkel, képviselőkkel és civil szervezetekkel” – teszik hozzá.

Mint megírtuk, szombaton ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották 5 évre ismételten Farkas Flóriánt a legnagyobb cigány érdekképviseleti szerv vezetőjévé. A Hír TV szerint ebédnek álcázott titkos küldöttgyűlésen választatták magát újra a Lungo Drom elnöknek. A miniszterelnöki biztos a Kisújszállásra szervezett rendezvényre állítólag minden megyéből csak öt olyan szervezeti tagot hívott meg, akiket személyesen is megbízhatónak és hűségesnek tart, mert több olyan személy is indulni kívánna az elnöki pozícióért, aki a korábbi években élesen bírálta a roma szervezet elnökét és politikai tevékenységét.

Farkas Flóriánhoz és a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzathoz egyébként számos botrány kapcsolódik. A szervezetnél már legalább fél tucat nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.