Újabb pert nyert a Jobbik a Lokál ellen

A bíróság szerint sem állt ki Vona Gábor a letelepedési kvóták mellett.

Pintér Bence
2017. 06. 30. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden bizonnyal egy brüsszeli Orbán Viktor-felszólalást hallhatott félre, vagy Habony Árpáddal szórakozhatott éppen a letelepedésikötvény-bizniszből származó milliárdokból Ibizán Deák Dániel, a Nézőpont Intézet mesemondója. Más nem lehetett az oka ugyanis annak, hogy Vona Gábornak tulajdonított egy olyan kijelentést, amely szerint a Jobbik elnöke kiáll a letelepedési kvóta mellett” – írta közleményében a Jobbik, miután újabb helyreigazítási pert nyert meg a Lokál nevű kormányközeli bulvárlap ellen.

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy Vona Gábor nem mondott ilyesmit, így Deák Dániel, illetve az őt idéző bulvárlap félretájékoztatta a közönségét. A Lokált a bíróság helyreigazítás közlésére és a perköltség megfizetésére kötelezte. A közlemény szerint a Jobbik pártelnöke kártérítési pert is indít majd a Lokál ellen, amelynek várhatóan komoly sérelemdíjat kell fizetnie.

„Ebből a pénzből akár plakáthelyeket is vásárolhatna a Jobbik, persze kétszer annyiért, mint amennyiért a Fidesz vett korábban, ám a lényeg, hogy a Jobbik minden, a Fidesztől érkező támogatást nagyon szívesen vesz” – zárta közleményét egy mosolygós emotikonnal a párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.