időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Újra a gyalogosoké a Szabadság híd

Marosi Adrienn
2017.06.18. 09:58

A kedvezőtlen időjárás ellenére is sokan élvezik a lezárást.

Bár az évszakhoz képest hűvös, esős, szeles időnk volt szombaton, viszonylag sokan gyűltek össze a Szabadság hídon, hogy kiélvezzék: bár ezúttal nincs felújítás, négy nyári hétvégére vezettek be lezárást, így ismét egyedül a gyalogosoké a híd.

A döntés előzménye, hogy tavaly nyáron a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt le kellett zárni az autó- és villamosforgalom elől a hidat, és a napról napra ide szervezett események megmutatták: a fővárosi közönségnek igénye van egy jól megközelíthető közösségi térre, ahol össze lehet futni, le lehet ülni pihenni, napozni, és az úttesten még nagyobb szabású események összehozására is van lehetőség. 

Volt piknik, jóga, edzés, hídbejárás a hídmesterrel, családi nap, koncertek, de még hatalmas csókolózós flashmob is. Az események főleg a Facebookon szerveződtek, a résztvevők gyakran nem is fértek el a hídon.

Ismeretes, a főpolgármester szavai kezdetben nem sok reménnyel kecsegtettek. Tarlós István ugyanis azt mondta, „mi nem ad hoc liberális karneválok miatt zárjuk le a hidat, mint annak idején hetente a Lánchidat Gy. Németh Erzsébet és állandó társtettesei, hanem olyan okból, aminek eredményeképpen a budapestieknek valami hasznuk is keletkezik”. És mégis: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes később bejelentette, hogy júniusban, majd augusztusban két-két hétvégére (a mostani hétvége mellett június 24–25., valamint augusztus 5–6. és 12–13.) ismét autóktól mentes terület lesz a híd.

Megkérdeztük Szűcs-Somlyó Mária szóvivőt a főpolgármester véleményváltozásának okairól. Szerinte szó sincs ellentmondásról: annyi történt, hogy a tavalyi kényszerintézkedés nyomán felmerült egy ilyen igény a fiatalok részéről, Tarlós István pedig már korábban jelezte, hogy meg fogják vizsgálni a dolgot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.