Uniós támogatások: feljelentéseket tesz az Együtt

Berkecz Balázs kijelentette: kedvezőbben bírálják el a fideszes vezetésű települések pályázatait.

MN
2017. 06. 06. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fideszes politikusokat jelent fel az uniós támogatások szerintük igazságtalan elosztása miatt az Együtt – írja a Hír TV.

A párt felmérést készített arról, hogy Baranya és Békés megyében mekkora támogatást nyertek az egyes városok. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke úgy véli, elmondható, hogy a fideszes vezetésű települések pályázatait kedvezőbben bírálják el, és nagyobb fejlesztési pénzhez jutnak, mint az ellenzéki vagy független polgármesterek vezette települések, Békésben például Simonka György környezete volt sikeres. Pedig a fideszes országgyűlési képviselő gyanús cégügyei miatt már e nélkül is nyomozott az ügyészség.

„Nyilvánvalóan látszik, hogy például Simonka Györgyhöz köthető cégeknek Békés megyében jelentős összegeket határoztak meg ezekben az uniós pályázatokban. Ilyen például a pusztaottlakai, több mint 1 milliárd forintos támogatás, ahol olyan érdekeltségek vannak, amelyek Simonka Györgyhöz köthetők. Ha a baranyai példát nézzük, akkor az is jól látszik, hogy a fideszes Mohács 3,3 milliárd forintos forráshoz jut, a független Siklós pedig, amely közel hasonló méretű település, csak 253 millió forinthoz. Ezzel büntetik a nem fideszes településeket” – jelentette ki Berkecz Balázs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.