Változhat a dél-budai szuperkórház helyszíne

Ha július 8-ig nem sikerül megszerezni a kiszemelt területet, másik helyszínt jelölnek ki.

MN
2017. 06. 30. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány egy csütörtökön megjelent határozatában leszögezte, hogy „a Dél-budai Centrum megvalósítása kapcsán további időveszteség nem megengedhető” – írja a Világgazdaság annak kapcsán, hogy a fejlesztési minisztérium még mindig nem tudta megszerezni a dél-budai szuperkórháznak helyet adó ingatlan teljes területét.

Ezért arra utasítják a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a centrum helyszínének javasolt ingatlanok állami tulajdonba vételéhez szükséges szerződését legkésőbb július 8-ig kösse meg.

A határozat értelmében, amennyiben nem tudják tartani ezt a határidőt sem, úgy a kormány eláll vételi szándékától és a beruházásnak más helyszínt jelöl ki.

A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.