Véletlenül épp a Szijjártó-nyaralóhoz vezető utat újították fel

A külügyminiszternek erről nem volt tudomása, ha megkérdezték volna, ellenezte volna a munkálatokat.

MN
2017. 06. 02. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatonedericsen éppen azt a meredek kaptatót újították fel, amely Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyaralójához vezet. A hétszáz méteres útszakasz első 500 méterét döngölt mészkővel borították, a meredekebb kétszáz méteres rész pedig jobb minőségű burkolatot kapott – írja képes beszámolójában a Hvg.hu.

„A felújításra azután lett szükség, hogy egy éve egy nagy esőzés több utat is elmosott. Ekkor a lakossági bejelentések nyomán állami segítséget kértek a helyreállításra – a vis maior keretből” – nyilatkozta a lapnak Töreky Lászlóné, a község polgármestere, hozzátéve, hogy összesen tíz szakaszon hozták rendbe az utakat, ezek egyike vezet a miniszteri nyaralóig.

Szijjártó Péter a Hvg.hu-nak azt mondta, nem volt tudomása arról, hogy az utakat a faluban felújították, és ha megkérdezték volna, akkor határozottan ellenezte volna a dolgot, szerinte műszakilag sem látszott indokoltnak a kérdéses szakasz felújítása.

A lap megjegyzi: mivel az útfelújítást az állami vis maior alapból finanszírozták, ahonnan csak helyi lakosok bejelentése alapján igényelhető összeg, ezért feltételezhetően Szijjártó egyik szomszédja fordulhatott a problémával az önkormányzathoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.