Véletlenül kétmilliárddal elszámolta magát a csepeli önkormányzat

A polgármester elfogadta a pénzügyi vezető felmondását. Vizsgálatot rendeltek el.

MTI
2017. 06. 28. 20:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a hibát az okozta, hogy – más megtakarítások mellett – a költségvetésben a kerület kétmilliárd forint értékű államkötvénypapírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem kétmilliárd, hanem négymilliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka.

A pénzügyi vezető elismerte a hibát és a felelősségét, ezért Borbély Lénárd csepeli polgármester elfogadta a felmondását – írták, hozzátéve, hogy a szerdai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el könyvvizsgálók bevonásával.

Hozzátették, hogy a történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta.

Akkor a szocialista vezetés csőd közeli helyzetben, 3,8 milliárd forintos hiánnyal adta át a kerületet. Ehhez képest van most kétmilliárd forintos többlete Csepelnek – közölték. Tudatták, hogy a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat a hiba nem érinti, a kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább.

A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.