Visszakövetelik az izsáki polgármestertől a vadászházra kapott pénzt

Mondok József panzióra kapott támogatást, de beköltözött. Vizsgálat indult az edelényi szörpház ügyében is.

MN
2017. 06. 08. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult a vizsgálat, és szabálytalan felhasználás miatt a Magyar Államkincstár visszaköveteli az izsáki polgármesternek, Mondok Józsefnek nyújtott támogatást – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mondok egyik cége 35 millió forintot nyert el egy vadászpanzió megépítésére a Darányi Ignác-terv pályázatán 2014-ben. Az épület elkészült, de nem hirdették meg szálláshelyként, hanem a polgármester egyszerűen beköltözött az épületbe.

Lázár azt is bejelentette, hogy a Magyar Nemzet cikke alapján vizsgálatot rendelt el egy hasonló ügyben: Molnár Oszkár edelényi polgármester felesége nyert el 2013-ban 25,7 millió forintot ugyanebből a keretből „szörpház” építésére, de szörpgyártás helyett az elkészült ingatlant hétvégi, illetve családi házként használják.

Az EU-s vidékfejlesztési programban kiemelten támogatják a falusi szálláshelyeket. Az Index korábban legalább 30 olyan nyertes pályázatot talált, amelyben a helyi (ex)polgármester, alpolgármester, illetve az ő rokonaik nyertek. A kiírás szerint a támogatásból épített házakat öt évig kell szálláshelyként üzemeltetni, de utána már bármire felhasználható a részben közpénzből készült ingatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.