Vona: A Jobbik új társadalmi szerződést kínál a választásra

Hazacsábítanák a külföldre kényszerülteket, harcolnának a korrupció és a migráció ellen.

MTI
2017. 06. 18. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor nyolcadik alkalommal ismertette újabb voksolási vállalását, hangsúlyozva, hogy jelenleg nincs érvényben valódi társadalmi szerződés, a kormányoldal ugyanis csak a választások után mutatta be „korrupcióra, arroganciára és rögeszmés háborúskodásra” épülő rendszerét, így a társadalomnak nem volt lehetősége véleményezni azt.

A Jobbik ezzel szemben egy évvel a választások előtt, június 10-én tartott kongresszusán elfogadta azt az elvi nyilatkozatot, amely alapján kormányozná az országot – fejtette ki a párt vezetője, hozzátéve, ez is azt mutatja, hogy nyílt kártyával játszanak és nem utólag próbálják „odamagyarázni a társadalom támogatását”.

Kiemelte, a Jobbik minden döntéshozatali fóruma egyhangúlag fogadta el ezt az elvi nyilatkozatot, amelyet a következő évben társadalmi vitára is bocsátanak.

Vona Gábor szerint ez a dokumentum mindenekelőtt azt fekteti le, hogy a Jobbik biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot szeretne. „Ez egy erős asztal erős négy lába, ha bármelyik láb hiányzik, az asztal összeomlik és Magyarország működésképtelenné válik” – tette hozzá.

A Jobbik emellett vállalja, hogy „magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel” kormányoz majd, továbbá legfontosabb céljának tartja annak biztosítását, hogy mindenki boldogulhasson a szülőföldjén, és így például mielőbb haza tudjanak térni, akiknek gazdasági kényszerből kellett külföldön munkát vállalniuk – fejtette ki az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje.

Vona Gábor korábbi vállalásait felsorolva emlékeztetett, a Jobbik zéró toleranciát hirdetett a migrációval szemben, bevezetné az európai béruniót, elfogadna egy korrupcióellenes törvénycsomagot, két ciklusban korlátozná a miniszterelnökként betölthető időszakot, megadóztatnák a közbeszerzésen meggazdagodott vállalkozásokat, a nemzetbiztonsági mellett pénzügyi, gazdasági és elmeorvosi szempontból is átvilágítanák a kormány tagjait, továbbá létrehoznának egy civil parlamentet.

Apáti István, a Jobbik parlamenti képviselője kérdésekre válaszolva kijelentette, pártja plakátkampányának sarokszámait nyilvánosságra hozták, annak minden további részlete, például a plakátok egyenkénti ára üzleti titoknak számít, ugyanakkor ennek ellenére elérhető az Állami Számvevőszék „sólyomszemű ellenőrei” előtt. A Jobbiknak tehát nincs takargatnivalója az ügyben – mondta, hozzátéve Simicska Lajos nem tett szívességet a Jobbiknak.

Fidesz: A Jobbik továbbra is mellébeszél 

A Jobbik továbbra is folytatja a mellébeszélést és a titkolózást arról, hogy valójában mekkora támogatásért adták a lelküket Simicska Lajosnak – reagált közleményében a kormánypárt. A hírek szerint – így a szöveg –a Jobbik irreálisan alacsony áron kapott Simicskától plakátokat a harmadik hónapja tartó kampányához, ami felveti a korrupció, az áfacsalás és tiltott pártfinanszírozás gyanúját. A Jobbik ennek ellenére – a Fidesz szerint – még mindig mellébeszél és egy bűncselekményt fedez. (MTI)

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.