10,6 milliárdért építik újjá a Millenárist

A Tiborcz-cal üzletelő Paár Attila tulajdonában lévő WHB és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nyerte a tendert.

MN
2017. 07. 25. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila tulajdonában lévő West Hungária Bau Kft. a Garage Ingatlanfejlesztő Kft.-vel közösen nettó 10,6 milliárd forintért alakítja ki a Millenáris területén a létesítményeket és a közparkot – írja az Átlátszó az EU-s közbeszerzési értesítőben a kivitelezésre kiírt tender eredménye alapján. A kormány egyébként már július 10-én bejelentette, hogy a mélygarázs építésével indul a kivitelezés.

A munkálatokat előzetesen 2 milliárd forinttal olcsóbbra, nettó 8,5 milliárdra becsülte az állami tulajdonú Millenáris Széllkapu Kft., ám ez az összeg kevésnek bizonyult.

A cég a mostani eredményhirdetésben meg is jegyzi, hogy korábban nyílt eljárásban keresték a kivitelezőt, de minden pályázó többet kért 8,5 milliárdnál, ezért azt az eljárást eredménytelennek nyilvánították. Ezután indították el a mostani közbeszerzést, de immár hirdetmény nélkül. Ezen a WHB–Garage kettősén kívül csak a KÉSZ Zrt. indult.

A Paár Attila vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég az úszó-vb Duna menti műugrótornyát építette milliárdokért. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-vel közösen építik a Kerepesi úti Nemzeti Lovardát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.