A buszsávban előzhetik a dugót a vizes vb autói

Módosították a KRESZ-t, hogy előnyt élvezzenek a szervezőbizottság autói.

MN
2017. 07. 07. 8:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annyira fontos a kormánynak a vizes vb, hogy még a KRESZ-t is módosították, hogy a szervezők autói használhassák a buszsávot – derül ki abból rendeletből, amely a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg, és amelyet a 444.hu szúrt ki elsőként.

A rendeletmódosításban persze nem konkrétan a FINA világbajnokságot nevesíti, hanem azt írja: „nemzetközi sportszövetség által rendezett nemzetközi sportesemény szervező bizottsága által használt” járművek mehetnek a buszsávban, ha van rajtuk egy jelzés, amelyet kormányhatározatban fognak meghatározni.

A vizes vb egyébként is komoly forgalomkorlátozásokkal jár, lezárják az alsó rakpartokat, éjszakánként pedig a Lánchidat, július 15-én pedig az Erzsébet hidat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.