A konzulátusnak is dolgozott a nőrángató fotós

A konzulátus részére saját sajtósa férje fotózott – nem tudni, mennyiért. Aztán inkább verőemberkedett.

Lándori Tamás
2017. 07. 25. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csíkszeredai magyar konzulátusnak is készített felvételeket Borbáth Áron esküvői fotós, aki hajánál fogva rántotta le a földre Tusványoson az Orbán Viktor beszéde alatt tiltakozó nőt – írja a Hvg.hu, hozzátéve, azt nem tudni, a hétvégén megbízás révén volt-e jelen, vagy csak érdeklődőként. A férfi a konzulátus sajtósának férje. 

Az volt feltűnő – írják –, hogy a többnapos rendezvény első feléről még vannak fotók a konzulátus felültein, ám Orbán szerepléséről már nincs. Aztán találtak korábbi felvételeket, amelyeknél még feltüntették Borbáth Áron nevét.

A cikk felveti azt is, vajon mennyi közpénzt fizethetett a konzulátus saját sajtósa házastársának.

A Hvg.hu videósa korábban rögzítette, ahogy többen inzultáltak egy nőt, aki Orbán Viktor miniszterelnök a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédét próbálta megzavarni. Borbáth ekkor lépett oda, és hátulról, a hajánál fogva lerántotta a földre a sípolót. A fényképész azóta elnézést kért, időközben pedig megpróbálta letörölni az internetről a róla szóló adatokat.

Az ügyben a rendőrséghez feljelentés érkezett, de azt – elmondása szerint – nem a sértett, Ladó Andrea tette. Az Udvarhelyi Hírportálnak arról beszélt, az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet, ami szerinte méltatlan a magát nemzetinek nevező kormányhoz. Az háborította fel, hogy a magyar állam az RDE Harghita Kft.-n keresztül szemétlerakó csurgalékvizével szennyezi Székelyföldet, de már korábban is zavarta az Orbán-kormány politikájának több eleme, így például a közeledés Erdoganhoz és az oroszokhoz. Régebben csodálta a miniszterelnököt – tette hozzá. 

„Bizonyítsák be, hogy Soros fizetett nekem! Fekszem a földön, és azt olvassák a fejemre, hogy Soros fizetett. Nem vicces!” – fogalmazott Ladó arról, hogy többen fizetett provokációnak minősítették tiltakozását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.