A médiaszabadságért tüntetnek augusztus 20-án Budapesten

Az eseményen Juhász Péter, Karácsony Gergely és Gulyás Márton is felszólal majd.

MN
2017. 07. 27. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pártok és civilek részvételével szerveztek tüntetést augusztus 20-ára a Szabad sajtó útra – jelentette be Facebook-oldalán Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

„Nem tűrjük azt, hogy a jelenlegi kormányzat vegzálja a sajtó munkatársait és fenyegesse őket munkájuk végzése közben” – mondta Juhász Péter, és hozzátette, a sajtó „a ti fületek” és a „ti szátok”.

Karácsony Gergely kijelentette, „ez a kormány úgy tud uralkodni rajtunk, hogyha megoszt minket, ne hagyjuk hogy megosszanak minket. Álljunk ki egymásért”. Hozzáfűzte, hogy ha valaki fel akarja számolni a demokráciát, mindig a sajtóval fogja kezdeni.

A „Szabadságot!” elnevezésű esemény leírásában kiemelték, hogy „a szabadságkorlátozó Orbán-rezsim folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki tőle független. Ezt a harcot fogja folytatni a Fidesz ősztől is a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága ellen”.

A tüntetésen felszólal:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.