A médiatanácshoz fordul a kormány plakátkampánya miatt a Párbeszéd

Tordai Bence közölte: ez egy „politikai kampány, abból is a legalja”.

MTI
2017. 07. 04. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Soros György ellen indított kampány nem társadalmi célú hirdetés, hanem „politikai kampány, abból is a legalja”.

Tordai Bence úgy fogalmazott: a kabinet a kormányzás helyett „gyűlöletkampányt” folytat, évente tízmilliárdokat pocsékol el arra, hogy elterelje a figyelmet a romokban heverő oktatásról, az összeomló egészségügyről, a gyermekéhezésről és arról, hogy évente több tízezren hagyják el az országot.

Cikkünk megjelenését követően az NMHH közleményben reagált. Azt írta: „Csak médiatartalomban megjelenő hirdetések esetében van hatásköre bármilyen eljárásra az NMHH-nak, illetve a médiatanácsnak, ezért nincs lehetősége érdemben megfontolnia a Párbeszéd, az Együtt vagy bármilyen más szervezet vagy magánszemély plakátokra vonatkozó kérését.” Hozzátette: mivel a médiaszabályozás a plakátokra nem vonatkozik, a médiatanács a plakátkampányok jogszerűségét sem vizsgálhatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.