A német államminiszternél kiverték a biztosítékot a sorosozó kormányplakátok

Michael Roth a kormánnyal, civilekkel és a Momentum Mozgalom vezetésével tárgyalt Budapesten.

MN
2017. 07. 09. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A civiltörvényről és a menekültekről tárgyalt négy civil szervezet képviselőjével Németország európai ügyekért felelős államminisztere, Michael Roth. A találkozók résztvevőiről a politikus kiposztolt egy-egy képet a Facebook-oldalára, a HVG innen értesült az eseményről. – Egyórás kötetlen, informális beszélgetés volt – nyilatkozta Kováts András, a Menedék Egyesület vezetője a HVG-nek. Semmilyen ígéretet nem kaptak, véleményt sem mondott a német miniszter, inkább csak meghallgatta őket, állította.

Európa-párti, szociális, liberális és fiatal – a Momentum Mozgalmat ekként méltatta Michael Roth a közösségi oldalán – a találkozón Fekete-Győr András, Orosz Anna és Soproni Tamás vett részt. A kormány részéről Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkárral tárgyalt, Roth nyitott, valóban jó beszélgetésről számolt be. Facebook-oldalán egy sorosozó plakát fotóját is megosztotta: az ilyen Soros György elleni állami plakátkampányra nincsenek szavak. A plakátok mindenhol ott lógnak Budapesten – írta a képhez.

A német miniszter közösségi oldala szerint a Pride miatt érkezett Magyarországra, s örömének adott hangot amiatt, hogy a melegfelvonuláson sok résztvevővel, Európa-zászlóval, európai, amerikai és kanadai diplomatával találkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.