A nép nem betiltható, de a kormány leváltható – mától ez az üzenet

Magánmegrendelő hirdeti a mahiros oszlopokon, hogy a kormány nem örök életű.

György Zsombor
2017. 07. 18. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy magánmegrendelő megbízásából közzétett társadalmi célú üzenet – ezt mondta megkeresésünkre a Mahir tanácsadója. Puskár Anetthez azt követően fordultunk, hogy kedd reggeltől az ország több pontján új plakátok jelentek meg azzal a felirattal, hogy „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható”.

A magánmegrendelő kilétéről – ahogy más hasonló esetekben sem – a cég nem árult el részleteket.

Július 15-én járt le a plakáttörvény úgymond türelmi ideje, ekkorra el is tűntek a pártok hirdetései. A most megjelent üzenet azonban nem utal semmilyen pártra vagy szervezetre. Márpedig ha egy magánszemély bármely illetékes cégtől plakátkampányt rendel, hirdetésein azt üzenve például, hogy „Normális országban szeretnék élni!”, majd a szolgáltatást saját pénzéből kifizeti, akkor cselekedete semmilyen formában nem esik a plakáttörvény hatálya alá. 

Jöhetnek tehát a rejtélyes üzenetek, mint például „A király meztelen!”, „Paks II. esztelen”, „Szeged/Felcsút büszke és erős európai város/falu”, de küldhetünk akár képletesen morzejeleket is, manapság igen aktuális és társadalmi célú lenne például ez: titititátátátititi. 

Aztán úgyis mindjárt itt a hivatalos kampányidőszak, amikor pedig újra szabad a csók.

A Jobbik hivatalosan tagadja, hogy a párt állna az új plakátkampány mögött. A Hvg.hu megkeresésére egyik képviselőjük azonban úgy reagált: „jé, már kint vannak?” Szabó Gábor pártigazgató pedig azt mondta, azt mondta: a Jobbiknak a plakáttörvény július 15-i hatályba lépésével minden szerződéses viszonya megszűnt a Mahirral. A felületeket tehát nem a Jobbik bérli, de Szabó Gábor azért hozzátette, hogy a hirdetések mondanivalójával ő maga és a Jobbik is „száz százalékban azonosul”.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.