A szlovén légtér megsértése miatt riasztották a magyar Gripeneket

A riasztás egy Belgiumból Ugandába tartó utasszállító repülőgép miatt történt.

MTI
2017. 07. 04. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a Magyar Honvédség légiereje látja el Szlovénia légterének légtérrendészeti feladatait is.

A NATO Integrált Légivezetési Központ kedden egy Belgiumból Ugandába tartó, Airbus A330 típusú utasszállító repülőgép miatt riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatban lévő repülőgépeit. Az utasszállító a repülési tervtől ugyan nem tért el, de nem létesített kapcsolatot a szlovén polgári légiforgalmi irányítással.

A készenléti szolgálat repülőgépei a horvát légtér átlépéséig kísérték az utasszállítót, amely ott felvette a kapcsolatot a horvát polgári légi irányítással – írta a HM.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.