A TEK védi az izraeli miniszterelnököt Budapesten

Négy napot tölt Benjamin Netanjahu a fővárosban, Orbán Viktorral és Áder Jánossal is találkozik.

MN
2017. 07. 14. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrorelhárítási Központot (TEK) jelölte ki Pintér Sándor belügyminiszter, hogy biztosítsa Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és felesége, Sara Netanjahu védelmét jövő heti magyarországi tartózkodásukon.

A TEK pénteken az MTI-vel közölte: Izrael kormányfője július 17–20. között tartózkodik Budapesten. Benjamin Netanjahu találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder János köztársasági elnökkel, és részt vesz a visegrádi négyek (V4) tanácskozásán is.

Azt írták: „a TEK a nemzetközileg védett személy biztosítása érdekében szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket a látogatás végéig fenntartja”. A korlátozásokról a TEK honlapján lehet majd tájékozódni.

Hozzátették, hogy az útvonalakat csak addig zárják le, ameddig az feltétlenül szükséges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.