A vizes vb legnagyobb sztárja is lemondta koncertjét

Emeli Sandé sem lép fel a grandiózus megnyitón, ami percenként 28 millióba kerül majd a tervek szerint.

MN
2017. 07. 07. 5:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetben a The Rolling Stones fellépését ígérték a vizes világbajnokság nyitóünnepségén, ám a napokban kiderült, hogy a csereként meghívott Emeli Sandé sem koncertezik a július 14-i expozén, a művész egészségügyi okokra hivatkozva lépett vissza.

Skót lapértesülés szerint egyébként Sandé egyébként nem csak a vizes vébés fellépést mondta vissza, de egy teljes európai turnét lemondott - ennek keretében jött volna Budapestre is. A visszalépés oka fáradsága, kimerültség lehet - írja a The Scottman.

Nem jön el Corki sem, aki állítólag egész turnéját lemondta – értesült a 444.hu. A portál stábtagok beszámolóira hivatkozva hozzáteszi, hogy a visszalépések mellett a fejetlenség és kommunikációs hibák sora jellemzi a világbajnokság szervezését.

A Lánchíd pesti hídfőjéhez tervezett, megarendezvény a Papp László Budapest Sportarénába szánt záróbulival és a füredi megnyitóval együtt a HVG-nek nyilatkozó szervezők szerint 3,4 milliárd forintba kerülhet, ebből pedig 2,4 milliárd csak a látványtechnikára megy majd el. Vagyis, a 120 perces nyitóünnepség percenként 28 millió forintba kerül majd, miközben a programot – a színpad elhelyezése és a nézőtér elhelyezése miatt – csak néhány száz VIP-meghívott láthatja élőben, a közönség nagyobbik része kivetítőkről követheti az eseményeket.

Lázár János kancelláriaminiszter csütörtökön azt mondta, megéri ennyit költeni a megnyitóra, hiszen a milliárdos tételek aprópénznek számítanak az ország 40 ezer milliárd forintos büdzséjéhez képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.