A záporok is alig enyhítik a hőséget

Csütörtökön északkeleten záporok, zivatarok valószínűek helyenként viharos széllökésekkel.

MN
2017. 07. 05. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán délelőtt sok napsütésre készülhetünk, majd a déli óráktól gomolyfelhők képződnek, néhol jelentéktelen zápor is kialakulhat. Késő délután az Alpokalján és a Kisalföldön, éjszaka pedig az Északi-középhegységben és az északkeleti megyékben már nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, illetve zivatarok, de heves események nem valószínűek. Napközben a délnyugatira forduló szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 28 és 33 fok között várható, nyugaton a magasabb értékekkel. Késő este 22, 26 fok valószínű.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. A többnyire északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, helyenként és zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesznek az alacsonyabb értékek.

Pénteken gomolyfelhő-képződés, többórás napsütés várható. Keleten többfelé, másutt elszórtan valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.