Adományokat gyűjt a Momentum a honvédeknek és a menekülteknek

A márciusban párttá alakult ellenzéki szervezetet lapunk csütörtöki cikke ihlette meg.

M. László Ferenc
2017. 07. 06. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös gyűjtést indít a déli határon szolgáló honvédeknek és a menekülteknek a Momentum – közölte a márciusban párttá alakult mozgalom csütörtökön. A parlamenten kívüli politikai szervezet közleménye szerint a tranzitzónákban lévő menekültek és a határon állomásozó katonák számára is rossz a jelenlegi helyzet, „a szolidaritás pedig mindkét oldalt megilleti”.

Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója lapunknak azt mondta, olvasták a Magyar Nemzetben megjelent beszámolót a honvédek túlterheltségéről, illetve a megalázó körülményekről, és ez alapján döntöttek a gyűjtés mellett. Mint mondta, a beérkező adományokat segítőcsomagokra költik, amelyeket fele-fele arányban fognak szétosztani a menekültek és a határvédelmi erők közt.

A Magyar Nemzet szerdán számolt be arról a honvédelmi minisztérium által közölt adatok alapján, hogy tavaly ötmillió órát töltöttek túlszolgálatban a honvédek, 2017 első fél évében pedig 2,9 millió órát. Mindez az államnak tavaly több mint 11 milliárd forintnyi pluszköltséget jelentett, az idén pedig 6,6 milliárdot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.