Az új iskolaigazgató ellen tüntettek Algyőn

Szakmailag alkalmatlannak tartják az intézményvezetőt.

MN
2017. 07. 26. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmailag alkalmatlannak tartják a szülők és a tanárok az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola néhány hete kinevezett igazgatóját. Az új intézményvezető pályázatát többszöri próbálkozása után ezúttal megfelelőnek ítélte a humántárca, miután frissen megszerezte az ehhez szükséges vezetői képesítést – írja a Hír TV.

Mintegy százötvenen gyűltek össze, tanárok és szülők együtt tüntettek az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola frissen kinevezett igazgatója ellen. Az utóbbi két évben megbízott intézményvezetővel elégedett volt a szülői munkaközösség is. A szintén pályázó Gondáné Pál Ildikót többször alkalmatlannak találták szakmailag, és osztályfőnökként sem voltak megelégedve munkájával a szülők.

A szülők szerint az iskola új igazgatója egyebek mellett egy korábbi osztálykirándulás szervezését sem tudta megfelelően ellátni. „Az osztályfőnök döntése alapján az osztály a Várba ment Budára, ahol három órán keresztül loholtak, és eláztak. Ildikó néni biztosan sok érdekességet osztott meg a gyerekekkel, de ezt nagy részük nem hallotta. Felkészületlen és átgondolatlan volt a program” – mondta Forgóné Canjavec Eszter, a szülői munkaközösség tagja.

Aláírást is gyűjtöttek az intézményben, amiből kiderül, hogy az iskola nyolcvan százaléka elutasítja a döntést. „A harminchat nevelőtestületi tag közül ketten támogatták csak, és harmincnégyen ellene voltak. És hatszázharminckilenc aláírás gyűlt össze, hogy nem szeretnénk, hogy Gondáné Pál Ildikó legyen az intézet vezetője. Ezt elküldtük a minisztériumba, mégis az övét tartották nyertes pályázatnak, holott szakmailag nem volt megfelelő, nem tartalmazott konkrétumokat” – nyilatkozta Greksáné Kurucz Irma, az algyői szülői munkaközösség vezetője.

A tüntetők bíznak abban, hogy akciójukkal, valamint a szakszervezet segítségével visszavonható az igazgatói kinevezés, a miniszteri döntés.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.