Bíróságra menne a Jobbik az OLAF jelentéseiért

Staudt Gábor szerint a magyar ügyészség nem végzett alapos munkát az ügyek kivizsgálásakor.

MN
2017. 07. 26. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió Bíróságán perelné ki a Jobbik a Csalás Elleni Európai Hivatal hat, Magyarországra vonatkozó jelentését. Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese ugyanis nem hiszi el az OLAF indoklását, mely szerint azért nem adják ki a kért dokumentumokat, mert nem minősülnek közérdekű adatnak – írja a Hír TV, hozzátéve: Staudt Gábor azért tartja fontosnak a jelentések megszerzését, mert gyanítja, hogy a magyar ügyészség nem végzett alapos munkát az ügyek kivizsgálásakor.

„Úgy gondolom, hogy ha így marad ez a döntés, akkor semmilyen zárójelentés nem kérhető ki, akkor sem, ha régi, és már nem folyik benne nyomozás. Amennyiben ezt a döntés megerősítik, akkor az nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam szempontjából is súlyos helyzetet teremt. Úgy gondolom, hogy ha ezzel nem ért egyet az európai politika, akkor változtatni kell a jogszabályokon” – jelentette ki Staudt Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.