Botka László árulónak tartja Molnár Zsoltot

A „jó szándékú balekokat” is támadta az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

MN
2017. 07. 26. 6:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Választási szövetségbe hívja az ellenzék pártjait, ugyanakkor a „demokratikus oldal” kollaboránsait, „jó szándékú balekjait” támadja, bírálja Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Molnár Zsolt szocialista elnökségi tagot, aki javaslataival szembemegy a párt kongresszuson elfogadott irányvonalával, Botka árulónak tartja – írja a 168 Óra.

A meg nem nevezett balekok az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint egyébként azok, akik háromféle új pólust akarnak létrehozni. Botka a lapnak azt mondta, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe.

„Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jó szándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti” – fogalmazott Botka László. Úgy véli, nincs szükség az Együtt, LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra, és szerinte a kis pártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő.

Az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban közölte: két dolgot nem tűr el pártjában, az árulást és a Fidesszel való kollaborációt. Azt ígéri, mindkét cselekedet ellen tűzzel-vassal fog harcolni.

Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben ugyanis azt írta, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti: a Fideszét, a Jobbikét, a kis pártokét és Gyurcsány Ferencét is. Hozzátette, hogy korábban létezett forgatókönyv arra, miként lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Arra a felvetésre, hogy miniszterelnök-jelöltsége óta pártja támogatottsága nem mozdul, úgy reagált, kutatások szerint csak lassú változásra van esély, mert megmerevedtek a politikai frontvonalak.

Kitért arra is, hogy árnyékkormányának néhány tagjával már megállapodott, de csak később hozza nyilvánosságra a névsort. Mindemellett kiemelte: nem mond le a szegedi polgármesterségről, az erről szóló hírt karaktergyilkosságnak tartja, amely mögött akár egyes párttársai is állhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.